2018-09-20 10:38:36• hírek • Bede Emőke

Egyetlen nap halálos közlekedési balesetek nélkül

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain, ahogyan arra a EDWARD (European Day Without a Road Death) mozaikszó is utal. A kampányhoz idén a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai is csatlakoztak.

Az egyenruhások arra kértek mindenkit – gyalogosokat, kerékpárosokat, gépjárművek és egyéb közúti járművek vezetőit, valamint mindazokat, akiket érint és érdekel a közúti biztonság ügye, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, közlekedjenek felelősségteljesen, s lehetőségeikhez mérten adják tovább a kezdeményezés célkitűzésének hírét.
 

Az EDWARD Napot idén a Szatmár Megyei Rendőrség saját kezdeményezésével is összekötötték. A „Bizonyosodj meg róla, hogy jó úton jársz!” az elkövetkező egy év során csökkenteni szeretné a megyében történő közlekedési balesetek és az ebből adódó halálos áldozatok számát.
 


A projekt első lépéseként a rendőrség nyilvánosságra hozta a 2018-as év első felében történt balesetek statisztikáit. Meglepő módon nem a gyorshajtók és az ittas vezetők okozták a legtöbb közúti szerencsétlenséget, hanem a gyalogosok. Az idei év első hat hónapjában regisztrált balesetek közül 19-et a felelőtlen módon, az autók között szlalomozva közlekedő gyalogosok okoztak. A toplista második helyére 18 balesettel a gyorshajtók és a részeg sofőrök közös kategóriája került. 16 olyan baleset is volt az idén, melynek során nem adták meg a gyalogosoknak az elsőbbséget. A körültekintés nélküli irányváltás 9 balesetet okozott, 8 pedig amiatt történt meg, mert a sofőr épp valami mással volt elfoglalva, azaz telefonozott, a rádiót babrálta, stb. A biciklisták számlájára 4 baleset írható, a szekeresekére pedig 2. Végül, de nem utolsósorban volt egy olyan baleset is, melynek során a sofőr figyelmetlenül hajtott fel a vasúti sínekre, ez pedig életébe került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: